Nieuws

Rugblessure herstelt wonderbaarlijk snel. Mats start donderdag in FKI !

31 maart 2014

 

Een dikke vier weken geleden zat ik in grote problemen. Nu, met nog maar een dikke twee weken behandeling, is het ergste achter de rug. De gekneusde rib is niet meer, de ontsteking op de linkerhelft van mijn rug is fel verbeterd, en de mobiliteit van mijn rug is opnieuw goed te noemen. Om niet gelijk alles weer om zeep te helpen zullen Nick en ik nog niet deelnemen aan de BEKC race te Emmen komend weekend. Maar de minder belastende indoorraces te Machelen en Halle deze week zullen worden gereden!

Rugblessure houdt Mats weken aan de kant. Start BEKC-seizoen loopt hierdoor de mist in

20 maart 2014

 

Twee weken geleden op een training voor het BEKC seizoen te Eindhoven liep Mats een gekneusde rib op. Het blijven volharden en deelnemen in verdere trainingssessies en indoorwedstrijden hebben nu geleid tot een hardnekkige en ernstige rugblessure. Deze zal zijn tijd nodig hebben om te genezen, en de verwachting is dat Mats niet in staat zal zijn om te rijden de komende drie weken. Hierdoor worden waarschijnlijk twee BEKC-manches, een BELKART-race en een Kartgrid Cup race gemist, wat in alle kampioenschappen voor dit jaar een serieuze streep door de rekening betekent.

Updates op de website

20 maart 2014

 

De afgelopen anderhalve maand is er niet veel veranderd op de website. De achterstand is nu bijna volledig weggewerkt. Nieuwe pagina's voor het nieuwe seizoen zijn aangemaakt en je kan nu de laatste resultaten bekijken. Reden voor de vertraging: ultradrukke thesistijd. Maar ik ga proberen nu constanter te zijn in het bijhouden.

Mats vormt samen met Marcel een team voor de KGC 2014!

6 februari 2014

 

Aangezien mijn teamgenoot van de voorgande jaren, Kristof, met een langdurige blessure zit hebben we in samenspraak besloten dat we dit jaar geen team vormen voor de Kartgrid Cup. Na een lange zoektocht heb ik uiteindelijk Marcel Kouijzer mogen verwelkomen als nieuwe teamgenoot! We kennen elkaar goed, hebben samen met Team Holland al mooie races gewonnen en mooie dingen laten zien op het WK, en hij is ook gewoon bloedsnel. Ik kijk enorm uit naar de start van het kampioenschap! We kunnen mooie dingen laten zien. Veel toppers dit jaar. Het wordt een mooi en spannend seizoen.

Mats keert na 5 jaar afwezigheid (en titel in 2008) terug in de BEKC

2 januari 2014

 

Na 5 jaren afwezigheid in de Belgian Endurance Karting Challenge maak ik in 2014 mijn comeback in dit kampioenschap. Na 2008, waarin ik samen met Christophe Van den Bogaert kampioen werd met het DW Racing van Hans Damiaens in de Rotax Max klasse, heeft niemand van ons beiden deze titel verdedigd. Het wordt tijd dat ik een poging doe deze titel terug op te eisen, maar daarvoor moeten we onder andere het team van Mr. BEKC, Fakke Franky Volckaerts, zien af te drogen. Ik spreek van "we", uiteraard. 3 uren races in een Rotax Max is moeilijk alleen te doen. Ik trek ten strijde samen met mijn goeie vriend Nick Hermans!

Overwinning in race 6 op het WK het hoogtepunt van Mats in 2013

31 december 2013

 

Concurrenten en supporters van Mats hebben in onze eindejaarspoll de emotionele overwinning van Mats in race 6 op het WK verkozen tot zijn hoogtepunt van het jaar. Deze race kreeg de meeste stemmen met 42 %. De 24 uren-overwinning in Olen staat ex-aequo met de winst van het Kartgrid Cup kampioenschap op plaats 2 met 12 % van de stemmen.

Copyright 2012 © All Rights Reserved